søndag den 14. december 2008

Helt slut med 4 jobansøgninger om ugen ?

Endelig ser det ud til at beskæftigelsesministeren er begyndt at lytte til andre end ham selv. Hvad mange har forsøgt at fortælle ham i lang tid igen og igen: Nemlig at kravet om 4 jobansøgninger om ugen hverken er til gavn for de ledige eller for arbejdsgiverne, er tilsyneladende ved at trænge ind.

I hvert tilfælde meldte beskæftigelse ministeriet i fredags ud at:

”Beskæftigelsesministeren vil nu ændre retningslinjerne for, hvor mange job en ledig skal søge for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det sker på baggrund af stadig flere proformaansøgninger og faldende tilslutning til Jobnet fra arbejdsgiverne.”

Claus Hjort Frederiksen udtaler på ministeriets hjemmeside:
”- Arbejdsgiverne vil ikke have de mange ansøgninger, og a-kasserne vil ikke sikre, at ansøgningerne er reelle. Så må vi jo ændre retningslinjerne. For det er jo ikke rimeligt, at arbejdsgiverne får pålagt ekstra bøvl og byrder, fordi retningslinjerne omgås med proformaansøgninger. Det er ikke tilfredsstillende, at a-kasserne øjensynligt anser mange ledige for at stå til rådighed, blot den ledige skriver fire proformaansøgninger om ugen, siger Claus Hjort Frederiksen.”

Der er lagt op til at arbejdsdirektoratet og a-kasserne får en måned til at komme op med nogle nye retningslinjer. Det bliver spændende at se, hvad det ender ud med. Umiddelbart er det svært at se at ministeren skulle ændre holdning til at alle arbejdsløse er folk der ikke gider arbejde… men vi kan da håbe, at han også på dette punkt bliver klogere, og indser at også på dette punkt er der stor forskel på mennesker – ledige kan ikke ses som en stor grå sammenlignelig masse.

Håbet er, at de nye retningslinjer tager fat om de reelle problemer: AT hjælpe dem der gerne vil arbejde (og det er trods alt flertallet) til at finde et arbejde, og stoppe de få der forsøger at snyde systemet.


Er det endeligt helt slut med kravet om 4 ansøgninger om ugen? - Vi ved ikke reelt ikke endnu.
Vi bliver forhåbentlig meget klogere om en måned.

NB. Skal man lægge noget i, at tv2 bringer historien under deres Krimi-sektion??
Ledige skal søge færre job - http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article.php/id-19083012.html#related



Programmet der hjalp de ledige med at søge 4 jobs om ugen:
http://www.checkjobnet.dk/

Læs desuden artiklerne Stædighed varer længst og Hvem snyder hvem af manden bag det meget omtalte program.

tirsdag den 4. november 2008

Jobfisk.dk i nyt udseende

Ja så lykkes det endeligt at få Jobfisk.dk op og køre med det nye look.
Jeg håber, I vil synes om det, og bære over med eventuelle børnesygedomme, der kan være i starten.
Jeg vil desuden meget gerne høre jeres kommentarer til sitet - både om det nye look, men også generelt. Skriv her eller send en mail: info@jobfisk.dk.

Besøg Jobfisk.dk - guide til jobsøgning, rekruttering og karriere

søndag den 22. juni 2008

Til jobinterview i det offentlige?

Jobfisk.dk vil vi gerne forsøge os med en helt uvidenskabelig undersøgelse.

Hvis du nogensinde har været til en jobsamtale i det offentlige, så send os en mail på info@jobfisk.dk, hvor du fortæller os:

  • Hvilken slags stilling det drejede sig om?
  • Hvor det var / hvilken slags arbejdsplads?
  • Og til sidst det vigtigste: hvor mange mennesker var til stede under jobinterviewet?

Hvis du ved det må du også gerne skrive:
  • Om der var både en 1. og en 2. runde?
  • Hvor mange der (tror du) var indkaldt til samtale?

Alle oplysninger bliver selvfølgelig behandlet fortroligt, og ingen navne vil blive nævnt.

Vi vil forøge, at lave en komplet uvidenskabelig undersøgelse, der ser lidt på forbruget af mandetimer i den offentlige rekruttering. Derfor må du meget gerne opfordre andre, der har været til jobsamtaler i de offentlige til også at besvare disse spørgsmål.

På forhånd tak!
Vi glæder os til at modtage jeres svar.

Henrik Rygaard Jensen
Jobfisk.dk

onsdag den 18. juni 2008

Jobnet virker

Jobnet skaffet hver 3. et arbejde.
Det er det - for mange - overraskende resultat af en undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet i følge en artikel i dagens Politiken.

Meget interessant.
I min egen periode som arbejdsløs fik jeg ikke en eneste henvendelse fra virksomheder med ledige stillinger.

Og i mit nuværende arbejde med rekruttering, hvor jeg bruger Jobnet næsten dagligt, er det min erfaring, at det er de færreste virksomheder, som har brugt Jobnet aktivt.

Men verden er åbenbart helt anderledes. Men jeg vil da meget gerne høre fra folk, der er blevet kontaktet gennem Jobnet. Og fra virksomheder der har brugt Jobnet aktivt i deres rekruttering. Lad os se om vi kan få sandheden frem - sandheden er derude (i følge en efterhånden ældre tv-serie...)

Ingen tvivl om at mange stillingsannoncer bliver lagt på Jobnet (alle de offentlige jobannoncer skal helst der på). Og mange virksomheder kender den da også - og bruger den fordi den er gratis (men meget, meget omstændig at bruge...) - på den anden sider slipper de for at finde de mere relevante steder at søge.
Og når man ser listen af mulige jobdatabaser eller fagdatabaser som de er samlet på Jobfisk.dk, så forstår man jo egentlig godt folk.

HURRAA hvis det virker. Hvis ikke så lad sandheden komme frem...

fredag den 25. april 2008

Jobannoncen erklæret død alt for tidligt

Jobannoncen er død, kan man i dag læse på 24timer.dk og Erhvervsbladet.dk. Det er der jo egentlig ikke så meget nyt i. Det er i hvert tilfælde ikke første gang, jeg hører det. Og selvfølgelig har de ret i den henseende at mange får kontakt til en arbejdsgiver eller hører om et ledigt job gennem deres netværk. Men brugen af netværket sker stadig på mange niveauer. Eksempelvis kan man bruge sit netværk til at komme tættere på et job, som man egentlig i første omgang så en annonce for. Får du så jobbet, er det så pga. netværket eller annoncen (som var din første indgang til jobbet)?

Jeg tror ikke på at jobannoncen dør. Men jeg vil give dem ret så langt, som at sige at den ikke længere kan stå alene. Netværk er skam en rigtig god måde at komme i kontakt med relevante profiler på.

Men den vigtigste grund til at jobannoncen ikke dør er ganske enkelt, at den er en uundværlig del af virksomhedens employer branding (i hvert tilfælde når virksomheden husker at tænke den sådan). Jobannoncen fortæller ofte på en ganske kort og præcis måde en historie om jobbet, virksomheden og hvor den er på vej hen.
Det sker, at virksomheder bruger penge på jobannoncer, selvom det reelt ikke er nødvendigt. Men de gør det for at fortælle historien om deres virksomhed, og om at det går så godt, at de skal bruge endnu flere medarbejdere.

Så hverken aviser eller jobdatabaser behøver at frygte jobannoncens død lige med det samme.

tirsdag den 22. april 2008

Slut med 4 ansøgninger om ugen

Kravet om at ledige skal søge fire ansøgninger om ugen, er ikke længere et krav. De fire ansøgninger er bare en måde at sikre, at man som ledig ikke får problemer med systemet:

Torben D. Jensen sekretariatschef i AK Samvirke forklarer, at der på papiret stadig er et krav om fire ansøgninger. Men det skal forstås sådan, at hvis den ledige har søgt fire job om ugen, er der ingen diskussion om, hvorvidt han eller hun står til rådighed.
Ja, nu skulle man måske at der endelig er kommet lidt fornuft ind i beskæftigelsesministeriet, og at de har afskaffet reglen om fire ansøgninger om ugen. Men i følge Claus Hjort Frederiksen har der faktisk aldrig eksisteret sådan en regel.
Han mener nemlig, at a-kasserne nu begynder at fortolke reglerne, som han altid har set dem, og som ministeriet har meldt ud på sin hjemmeside i februar.
og han fortsætter
»Jeg er glad for, at de endelig bliver opmærksom på, hvad vi har sagt siden 6. februar, nemlig at de arbejdsløse bare er på den sikre side, hvis de søger de fire job«, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

Han påpeger, at a-kasserne kan acceptere, at de ledige søger færre job ud fra en konkret vurdering, som tager hensyn til jobudbuddet, den lediges alder og helbred.
Politiken.dk: Minister: A-kasserne følger bare reglerne

Tidligere har Claus Hjort Frederiksen udtalt at der kunne være undtagelser fra de fire ansøgninger om ugen, men sagde samtidig:
»Jeg har ikke ændret på noget som helst. LO har på et møde i går fået forklaret, hvad jeg hele tiden har sagt – nemlig at ledige skal søge fire job om ugen for at være på den sikre side«
Politiken.dk: Claus Hjort: Jeg dropper ikke krav til ledige

Hvad skal man tro?
Hvis reglerne hele tiden har været sådan at de fire ansøgninger om ugen kun var et vejledende tal og ikke et krav, så er der nogen, der er blevet holdt for nar: de jobsøgende, virksomhederne, a-kasserne, fagforeningerne og - ja, find selv på flere.
Hvem har det egentlig været godt for? Og hvorfor de udmeldinger nu, er det den megen fokus der har været på problemet som om talt tidligere her og her på bloggen og på Jobfisk.dk?

Alt i alt er det vist en sag der kunne være klaret bedre. Ser vi krisekommunikation i funktion de næste dage fra beskæftigelsesministerens side?

mandag den 21. april 2008

Send et postkort - og gør en forskel...

Så ser det alligevel ud til at nogen tager tråden op fra sidste indlæg.

I hvert tilfælde opfordrer 3F's a-kasse nu deres ledige medlemmer til at protestere over beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens bureaukrati. 3FA har lavet et postkort som de opfordrer alle deres ledige medlemmer til at sende til ministeren.

Postkortet




- Budskabet på postkortet er, at både medlemmer og arbejdsgivere spilder både tid og kræfter på bureaukrati i stedet for konstruktiv jobsøgning, siger Morten Kaspersen, leder af 3F’s a-kasse.

Spild af tid

- Vi ved nu fra flere undersøgelser, at vores medlemmer ikke får arbejde ved at have et CV liggende på nettet eller ved at bruge det offentlige system jobnet.dk. For vores medlemmer er det helt andre kanaler, der virker. Derfor er kravet, om at vores medlemmer skal bruge så meget tid på CV på nettet og på at bekræfte jobsøgning hver uge, i bedste fald spild af tid, siger han.

Se postkortet i stor størrelse og læs 3F's egen artikel om kampagnen.


Måske andre a-kasser kunne finde på at følge efter? I hvert tilfælde spændende om man kan gøre en forskel ved at sende et postkort.

Herfra følges udviklingen med spænding. Indtil bureaukratiet ændres til det bedre kan det som ledig stadig stadig være en ide at kigge forbi www.checkjobnet.dk og få hjælp til at koncentrere sig om jobsøgning der faktisk virker.

Hvis du har erfaringer som jobsøgende eller rekrutteringsansvarlig som du vil dele med brugerne af Jobfisk.dk, så bare fortæl.

tirsdag den 8. april 2008

Hvem er det godt for?

Ja det er efterhånden det spørgsmål både virksomheder, jobsøgende og fagforeninger spørger sig selv om: Hvem er det egentlig det gavner, at ledige et tvunget til at sende fire ansøgninger om ugen?
Er det:

  • virksomhederne som drukner i proforma-ansøgninger?
  • de ledige der tvinges til at søge tilfældedige jobs for at opnå kvoten, i stedet for at fokusere kræfterne på noget der faktisk kan føre til et job?
  • eller er det a-kasser og fagforeninger, der skal administrere regler de dybest set anser som uholdbare og spild af både deres egen, medlemmernes og virksomhedernes tid?

Den eneste der vel efterhånden står åbent frem og forsvarer regler er beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. Nogle gange er det ellers tilladt at blive klogere...

Den civile ulydighed er begyndte med dr. scient . Søren W. Rasmussens program CheckJobnet, som kan hjælpe ledige med at opfylde de såkaldte rådighedskrav - og desuden kan hjælpe med de obligatoriske fire ansøgninger.
Læs mere og hent programmet CheckJobnet her

Og helt "galt" går det da fagforeningen HK oven i købet henviser og anbefaler brugen af programmet.

Jeg følger med spænding, hvad næste skridt bliver fra beskæftigelsesministerens side - eller ser vi måske at den civile ulydighed breder sig...?

PS. kan man egentlig blive dømt for at spamme, hvis man sender en kopi af sin ansøgning til ministeren, hver gang man sender en ansøgning??
Så kan han da se, at man ikke bare driver den af.

Opdateret 09-04-2008
Historien spreder sig som ringe i vandet og har nu også nået Politikkens netavis under titlen: Snydeprogram til ledige har stor succes. Er det snyd at udnytte sine muligheder...?

Enkelte politikere er også begyndet at forholde sig til problemstillingen bl.a. Konservativ politiker i Helsingør, Kristian Juul (K), der ikke bryder sig om robot-ansøgningerne, da de hverken hjælper de ledige eller virksomhederne.


mandag den 7. april 2008

Ny viden - gratis

I samarbejde med BusinessSumup.dk tilbyder Jobfisk.dk nu, at man kan downloade en række erhvervsbøger gratis fra sitet.
Der drejer sig om en række bøger inden for emner som:

  • Ledelse & Organisation
  • Salg & Marketing
  • HR
  • Jobsøgning
  • Personlig udvikling
  • Finansiering & Økonomi
Se mere på Jobfisk.dk her

Læs mere om folkene bag BusinessSumup.dk i denne artikel på erhvervsbladet fra fredag d. 4. april.

mandag den 24. marts 2008

Hvem snyder hvem

Søren W. Rasmussen er manden bag det meget omtalte computerprogram CheckJobnet. Check Jobnet er et program der kan hjælpe ledige med at opfylde kravet om at skulle logge ind på sit CV på Jobnet mindst hver 7. dag. Et CV de reelt ikke får noget ud af i følge 3F: Ni ud af ti ledige får intet ud af CV

Læs Søren W. Rasmussens artikel om baggrunden for udviklingen af Check Jobnet og hans holdning til det system alle ledige er en del af.

søndag den 2. marts 2008

De forsvundne arbejdsløse er fundet...

Der er mange der går og undre sig lidt over, hvor alle de arbejdsløse er forsvundet hen. Hvad er det lige for nogle jobs de har fået?
Nu er der dog noget, der tyder på, at 3F har fundet et del af svaret: Det viser sig, at de nye regler, hvor de ledige skal bekræfte deres jobsøgning hver uge på Jobnet.dk, har betydet så stort tryk på Jobcenteret, at det i Jobcenter København har været nødvendigt at ansætte 4 mand ekstra.

Som et tankeeksperiment kan man jo så overveje hvor mange flere ansatte det bliver til i hele landet. Og det er kun på denne ene regel. Hvad kan det ikke blive til, hvis man ser på hvilken effekt de andre regler har haft på antallet af ansatte i jobcentrene. Kan de mange regler og dermed flere ansatte i jobcentrene forklare manglen på arbejdskraft?

Andre eksempler på hvor de forsvundne arbejdsløse er blevet modtages med spænding.

torsdag den 28. februar 2008

Under 50.000 arbejdsløse?

Under 50.000 arbejdsløse er hvad nogle forudser, vi kan kommer under. Ledigheden forsætter nemlig med at falde, og er nu nede på 2,1 pct. af arbejdsstyrken.

Historien hos Politikken: Stadig færre arbejdsløse
Historien i Børsen: Fortsat lille fald i ledigheden

Det giver selvfølgelig nogle nye og spændende muligheder for de jobsøgende og lønmodtagerne, når de søger nyt job eller er i lønforhandling med chefen.

På den anden side giver det virksomheder og professionelle rekrutteringsfolk en ekstra udfordring i jagten på de kvalificerede medarbejdere. Endnu en gang må man nok konstatere, at der skal noget ekstra til.

tirsdag den 26. februar 2008

Employer branding - eller ej?

Der tales rigtig meget om employer branding. Derfor kan det undre, at netop der hvor man er næsten er tættest på potentielle nye medarbejdere, der har virksomhederne glemt alt om employer branding.
Det er i hvert tilfælde hvad Claus Sølvsteen påstår i mandagens klumme: Stillings-annoncer er bare så dødkedelige i Computerworld.

Og jeg er tilbøjelig til at give ham ret.
Burde netop stillingsannoncen ikke være et af de første steder, virksomheden kiggede i deres overvejelser i forhold til positionering overfor alle de andre.
Det er i forbindelse med læsning at stillingsannoncen det seriøst overvejes, om det er et sted jeg kunne tænke mig at arbejde.
Set ud fra et employer branding perspektiv har virksomheden mig her i sin hule hånd.

Har du et eksempel på en jobannonce, der virkelige rykkede ved dig, og fik dig til at tænke: "Der vil jeg sgu gerne arbejde"?

mandag den 25. februar 2008

Talentkrigen raser fortsat

Kampen om de største talenter (hvordan man så end vurderer, hvem det er) raser fortsat. I mandagens udgave af Erhvervsbladet kan man læse teamet: Benhård kamp om de største talenter.
Samtidig er det muligt, at læse lidt om hvordan henholdsvis TDC, Grundfos, Nykredit og Novo Nordisk forholder sig til talenudvikling i deres virksomheder.

Jobfisk.dk kan jeg samtidig anbefale at tage et kig på artiklen Krigen om talenterne bryder ud i 2008
Jagten på talenterne er for alvor gået ind.

Det interessante bliver: Hvem vinder?
Bliver det virksomhederne med de traditionelle leder- og talentudviklingsprogrammer - eller bliver det de virksomheder der tør satse på nye programmer og måske endnu vigtigere de lidt mere skæve profiler/kandidater??
Hvem ville du sætte dine penge på?

Brug for hjælp i krigen om talenterne?

Besøg SAXO og se hvad de tilbyder af bøger om emnet talentudvikling.

onsdag den 13. februar 2008

Netværk er vejem frem

I mange henseender er et (godt) netværk vejen frem.
Det må være konklusionen på DR2's temaaften i går (tirsdag d. 12 feb. 2008) med titlen Fantastiske forbindelser (udsendelsen bliver genudsend d. 16 feb. 2008 men kan også ses direkte på DR2's site).

Uanset om det drejer sig om udvikling i nuværende job eller vejen frem mod den næste nye spændende stilling, så er et godt netværk ikke til at komme uden om.

Online netværk
Der ses også en større og større fokus på de online netværk som de internationale LinkedIn, Facebook og eksempelvis danske Mingler og det fagspecifikke K-profil , alle stederne stiger antallet af tilmeldte danskere dag for dag.
Og sandsynligheden for at disse virtuelle netværk bliver en større og vigtigere del af fremtidens karriere er stor. De unge er vokset op med online formen af netværksplejning gennem eksempelvis deres brug af Arto og lignende sider. For dem bliver det den naturligste ting i verden at pleje og opdyrke nye netværk på denne måde.

Rekruttering / Jobsøgning gennem netværk
Rekruttering og jobsøgning gennem netværk er allerede nu en stor del af de fleste rekrutteringsansvarlige og jobsøgendes dagligdag. Og som ovenstående viser, så kommer det kun til at betyde endnu mere.

De første spæde forsøg hermed er allerede i gang med dusørportalerne SpotAJob og Dusørjob.

Det bliver spændende at følge, hvordan rekruttering / jobsøgning bliver sat mere i system de kommende år - hvis det da overhovedet er muligt at sætte 'jobsøgning og rekruttering gennem netværk' i system?

torsdag den 31. januar 2008

Diskvalificerer gruppeeksamen dig til drømmejobbet?

Diskvalificerer gruppeeksamen dig i forhold til andre, når du søger job?

Det mener Lone Ingemann der i Jobm@gasinets Blog bl.a. skriver:

"Hvis jeg var arbejdsgiver, ville jeg ikke ansætte en person, bare fordi vedkommende har et pænt eksamensbevis, hvis det fortrinsvis består af gruppeeksaminer."
Lone Ingemann fortsætter desuden:
"Jeg synes, det lyder, som om det er for nemt at smykke sig med lånte fjer i stedet for at dokumentere sine egne fagkundskaber. Er det mig, der er for gammeldags, eller har jeg ikke forstået, hvad debatten går ud på?"

Personligt har jeg ikke oplevet, at blive valgt fra fordi jeg har et eksamensbevis med gruppeeksamener på. Men jeg ved selvfølgelig heller ikke, hvad den rekrutteringsansvarlige har tænkt, når han har set mit eksamensbevis.
Men hvor tit er det så egentlig også sket? Ikke ofte. Det er mere undtagelsen end reglen, at en evt. kommende arbejdsgiver har villet se eksamensbeviset.

Er der nogen, der har oplevet at gruppeeksamen har været diskvalificerende i jeres jobsøgning - eller måske ligefrem det modsatte?
Ser du som rekrutteringsansvarlig ned på gode karakterer opnået ved gruppeeksamener?

onsdag den 30. januar 2008

Job på mobilen

En ny jobdatabase (eller hvad man nu skal kalde den) har vist sig i Danmark.
Det drejer sig om jobmobilen. Jobmobilen tilbyder, at du kan søge job fra toget, bussen, haven, båden, stranden... - bare du har din mobiltelefon.

Du kan også få jobopslag på SMS, når der er ledige job, der passer til din profil.

Tjek deres side og læs deres pressemeddelelse - du finder den på Jobfisk.dk.

onsdag den 23. januar 2008

Jobmessen: hvor den jobsøgende og rekrutteringsansvarlige mødes

Uanset om det er som et led i din jobsøgning eller i din rekruttering af medarbejdere, så er besøget på en jobmesse altid en overvejelse værd.

Derfor har vi på Jobfisk.dk samlet en liste over alle de jobmesser i 2008, som vi kender til.

Se listen af jobmesser her

mandag den 21. januar 2008

Regeringen er ude med sin jobplan

Regeringens jobplan indebærer bl.a. at perioden hvor man kan få supplerende dagpenge skal halveres fra 52 til 26 uger.

Samtidige skal reglerene for studerende, førtidspensionisterne og dem over 64 år lempes.

Se hele jobplanen i hovedpunkter her

Og se samtidig nogle af kommentarene til jobplanen her kommentarere der hovedsageligt går på, at det er bare ikke godt nok.

Hvad mener du om det?

onsdag den 16. januar 2008

Employer branding på nettet

Abelone Glahn kommentere i sin blog hvordan mange virksomheder glemmer at profilere sig på nettet overfor nuværende og kommende medarbejdere.

Et spændende indlæg om virksomhedernes til tider mangel på forståelse overfor hvad der tænder de unge og dermed fremtidens medarbejdere.

Læs indlægget her

Det er helt sikkert en diskussion, der ikke stopper her.

mandag den 14. januar 2008

2.500 nye medarbejdere til Vestas i 2008

I 2007 skrev Vestas kontrakt med 2.500 nye medarbejdere, og på trods af at der er mangel på arbejdskraft forventer de at rekruttere endnu 2.500 nye medarbejdere i 2008.
Der svarer til en stigning i medarbejderantallet på 17%. Det er dog langtfra alle der skal findes i Danmark.
Læs historien i Business

Find dit nye job hos Vestas her

lørdag den 5. januar 2008

S støtter indgreb i supplerende dagpenge

Ansatte skal ikke kunne få supplerende dagpenge i fag hvor arbejdsløsheden er under 3 pct. Socialdemokraterne er klar til at vedtage stramninger i reglerne sammen med regeringen.
Læs historien i Politikken

Opdateret:
A-kasserne tvivler på at det bliver til noget indgreb.
Læs mere om det og se interview med beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) på TV2

fredag den 4. januar 2008

Hvordan fik du drømmejobbet?

BT vil gerne høre fra sine læsere, hvordan de fik deres drømmejob. Samtig vil de gerne høre læsernes bedste råd til ansøgningen eller måske til hvordan man kommer igennem jobsamtalen med succes. Læs mere her

Men nu hvor I er i gang med at skrive, så kan i jo lige så godt dele råd og erfaringer med Jobfisk.dk's læsere også.
Skriv en kommentar, og lad os alle blive klogere sammen. Drømmejobbet venter derude!

Konflikt giver medlemmer til fagforbundene

Læs i dag på Business om hvordan medlemmerne strømmer til fagforbundene på grund af udsigten til konflikt senere på året.
Artiklen: Konflikttrussel giver medlemstilgang hos FOA

torsdag den 3. januar 2008

Hvad sker der med jobfesten?

Stort set alle de danske medier har i dag været ude med historier om at den historiske lave arbejdsløshed fortsætter med at falde:
Erhvervsbladet: Arbejdsløsheden faldt yderligere til 2,8 pct.
DR Nyheder / Penge: Ledigheden falder stadig

Samtidig kunne man i går i Business læse at Historisk jobfest klinger af men at den måske kan fortsætte alligevel - så hvad mon de egentlig mener...?

Den lave arbejdsløshed får samtidig arbejdsgiverne til endnu en gang at vende sig mod politikerne, da de mener, at det er dem, der skal hjælpe dem med at få de folk de mangler epn.dk: Lav ledighed øger presset for politiske indgreb Hvem der skal hjælpe hvem og hvordan er så en helt anden diskussion, som vi måske tager en anden gang.

Claus Hjort Frederiksen er dog som altid klar med en plan: Lad os ikke hvile på laurbærrene.


I forlængelse at virksomhedernes problemer bliver jeg nødt til at henvise til artiklen Rekruttering på 24 måder Her får rekrutteringsansvarlige og andre et indblik i diverse mere eller mindre spændende måder at søge folk på.

I den forbindelse gælder det også for dem med ansvar for rekruttering at huske på, hvilken måned det er vi er i: Nyt år kan hurtigt være lig Nyt Job

tirsdag den 1. januar 2008

Jobindex starter året med ny tv-kampagne

Jobindex sætter 2008 i sving med deres hidtidige største tv-kampagne.
Kampagnens fokus er på drømmejobbet og arbejdsglæde.

Læs mere om baggrunden og se det nye tv-spot på Jobindex.dk
Se Jobindex' nye tv-spot her

Jobfisk.dk nu med blog

Ja så skulle det være: Jobfisk.dk forsøger sig med en blog.

Her vil jeg (forhåbentlig efterhånden sammen med mange andre) forsøge at samle hvad der rør sig indenfor job, jobsøgning, rekruttering, vikar, arbejdsmarked og alt deromkring.

Jeg håber, at rigtig mange vil udnytte muligheden for at kommentere m.m. på det der rør sig.


Velkommen og rigtig mange hilsner
Henrik Rygaard Jensen
Jobfisk.dk