Ja det er efterhånden det spørgsmål både virksomheder, jobsøgende og fagforeninger spørger sig selv om: Hvem er det egentlig det gavner, at ledige et tvunget til at sende fire ansøgninger om ugen?
Er det:
- virksomhederne som drukner i proforma-ansøgninger?
- de ledige der tvinges til at søge tilfældedige jobs for at opnå kvoten, i stedet for at fokusere kræfterne på noget der faktisk kan føre til et job?
- eller er det a-kasser og fagforeninger, der skal administrere regler de dybest set anser som uholdbare og spild af både deres egen, medlemmernes og virksomhedernes tid?
Den eneste der vel efterhånden står åbent frem og forsvarer regler er beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. Nogle gange er det ellers tilladt at blive klogere...
Den civile ulydighed er begyndte med dr. scient . Søren W. Rasmussens program CheckJobnet, som kan hjælpe ledige med at opfylde de såkaldte rådighedskrav - og desuden kan hjælpe med de obligatoriske fire ansøgninger.
Læs mere og hent programmet CheckJobnet her
Og helt "galt" går det da fagforeningen HK oven i købet henviser og anbefaler brugen af programmet.
Jeg følger med spænding, hvad næste skridt bliver fra beskæftigelsesministerens side - eller ser vi måske at den civile ulydighed breder sig...?
PS. kan man egentlig blive dømt for at spamme, hvis man sender en kopi af sin ansøgning til ministeren, hver gang man sender en ansøgning??
Så kan han da se, at man ikke bare driver den af.
Opdateret 09-04-2008
Historien spreder sig som ringe i vandet og har nu også nået Politikkens netavis under titlen: Snydeprogram til ledige har stor succes. Er det snyd at udnytte sine muligheder...?
Enkelte politikere er også begyndet at forholde sig til problemstillingen bl.a. Konservativ politiker i Helsingør, Kristian Juul (K), der ikke bryder sig om robot-ansøgningerne, da de hverken hjælper de ledige eller virksomhederne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar