Jobannoncen er død, kan man i dag læse på 24timer.dk og Erhvervsbladet.dk. Det er der jo egentlig ikke så meget nyt i. Det er i hvert tilfælde ikke første gang, jeg hører det. Og selvfølgelig har de ret i den henseende at mange får kontakt til en arbejdsgiver eller hører om et ledigt job gennem deres netværk. Men brugen af netværket sker stadig på mange niveauer. Eksempelvis kan man bruge sit netværk til at komme tættere på et job, som man egentlig i første omgang så en annonce for. Får du så jobbet, er det så pga. netværket eller annoncen (som var din første indgang til jobbet)?
Jeg tror ikke på at jobannoncen dør. Men jeg vil give dem ret så langt, som at sige at den ikke længere kan stå alene. Netværk er skam en rigtig god måde at komme i kontakt med relevante profiler på.
Men den vigtigste grund til at jobannoncen ikke dør er ganske enkelt, at den er en uundværlig del af virksomhedens employer branding (i hvert tilfælde når virksomheden husker at tænke den sådan). Jobannoncen fortæller ofte på en ganske kort og præcis måde en historie om jobbet, virksomheden og hvor den er på vej hen.
Det sker, at virksomheder bruger penge på jobannoncer, selvom det reelt ikke er nødvendigt. Men de gør det for at fortælle historien om deres virksomhed, og om at det går så godt, at de skal bruge endnu flere medarbejdere.
Så hverken aviser eller jobdatabaser behøver at frygte jobannoncens død lige med det samme.