søndag den 22. juni 2008

Til jobinterview i det offentlige?

Jobfisk.dk vil vi gerne forsøge os med en helt uvidenskabelig undersøgelse.

Hvis du nogensinde har været til en jobsamtale i det offentlige, så send os en mail på info@jobfisk.dk, hvor du fortæller os:

  • Hvilken slags stilling det drejede sig om?
  • Hvor det var / hvilken slags arbejdsplads?
  • Og til sidst det vigtigste: hvor mange mennesker var til stede under jobinterviewet?

Hvis du ved det må du også gerne skrive:
  • Om der var både en 1. og en 2. runde?
  • Hvor mange der (tror du) var indkaldt til samtale?

Alle oplysninger bliver selvfølgelig behandlet fortroligt, og ingen navne vil blive nævnt.

Vi vil forøge, at lave en komplet uvidenskabelig undersøgelse, der ser lidt på forbruget af mandetimer i den offentlige rekruttering. Derfor må du meget gerne opfordre andre, der har været til jobsamtaler i de offentlige til også at besvare disse spørgsmål.

På forhånd tak!
Vi glæder os til at modtage jeres svar.

Henrik Rygaard Jensen
Jobfisk.dk

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg har prøvet to ansættelser i halvoffentlige virksomheder. En forsyningsvirksomhed og en konsulentvirksomhed.

I forsyningsvirksomheden var der 4 deltagere ved første samtale. Jeg fik tilbudt jobbet efter kun den ene samtale. Udvælgelsen var foregået ved at alle 4 deltagere var blevet bedt om at vælge to ansøgere til 2. samtalen. Da jeg indgik i alles valg, blev man enige om at droppe 2. samtalen og tilbyde mig jobbet. Jeg blev sagt op efter 1 år. Jobbet havde et langt lavere indhold end beskrivet i stillingsannoncen og jeg passede ikke ind i virksomheden. Det sidste var jeg ikke uenig i. Det kunne begge parter have fundet ud af ved et grundigt 2. interview.

I den anden virksomhed var der to deltagere ved 1. samtale, den ene virksomhedens direktør. Det forløb udemærket ved at jeg fik et indtryk af virksomheden. Ved 2. samtale var der 4 deltagere. Det syntes jeg ikke var specielt vellykket - det er vanskeligt at forholde sig til så mange mennesker. Jeg fik tilbudt jobbet og var i virksomheden i halvandet år.

Det er min opfattelse, at det er meget vanskeligt at få etableret en fortrolig atmosfære, når så mange mennesker deltager. Som ansøger føler jeg det også lidt intimiderende at være en mod mange.

Min konklusion er, at det er en meget uhensigtsmæssig rekrutteringsprocedure og kan absolut ikke anbefales. Tidskrævende for virksomheden og svært at koordinere så mange mennesker deltagelse. Nu hvor der er rift om ansøgerne er tidsfaktoren også væsentlig at have for øje.